ZMĚNA SE BLÍŽÍ - SPOLEČNĚ TO DOKÁŽEME

běží od 11.1.2021

Podpořte změnu. Společně to dokážeme!

V blížících se sněmovních volbách hodláme bok po boku se Starosty a nezávislými uspět a dosáhnout nejvyšší mety - být jejich vítězem, abychom mohli prosazovat náš společný program a pomoci naší zemi.

Nacházíme se v těžkých časech. V časech ekonomického propadu, v časech, kdy řada lidí a firem padá na dno. Jsme ale přesvědčeni, že společně se STAN pomůžeme vyvést Českou republiku z krize a začneme psát její novou lepší kapitolu.

Ve spojení se STAN vidíme velkou naději pro naši zemi. Chceme společně nabídnout férový, moderní a bezpečný stát 21. století, stát stojící na ekonomice s přidanou hodnotou, který již nebude montovnou, nýbrž mozkovnou. Stát, který nenechá lidi padnout na dno, ale zároveň nebude přespříliš zasahovat do jejich života, pokud si to lidé nebudou sami přát.

51085778726_2559a1b3f5_c.jpg

PRIORITY KOALICE PIRÁTŮ A STAROSTŮ:

1. Lepší fungování státu blíž občanům

Chceme štíhlý a přívětivý stát, sloužící občanům. Podporujeme finanční nezávislost samospráv a maximální digitalizaci veřejné správy. Obíhat budou data, nikoliv občané.

2. Férové daně

Prosazujeme nižší zdanění práce a férový systém, který zajistí kvalitní veřejné služby, důstojné důchody, dostupné zdravotnictví a kvalitní školství.

3. Dostupné zdravotnictví

Zdravotní péče musí být dostupná rovnoměrně ve všech regionech a s jednotnými standardy.

4. Vzdělávání pro 21. století

Do vzdělávání zajistíme financování 5 % HDP, ve školství konečně zavedeme změny odpovídající 21. století. Vzdělávání musí být moderní.

5. Spravedlnost pro všechny

Budeme usilovat o spravedlnost bez ohledu na příjmy a postavení. Prosadíme krajskou příslušnost exekutorů, snazší insolvence a lepší regulaci půjček.

6. Ochrana naší krajiny

Podpoříme praktické kroky k ochraně klimatu, přírody a krajiny, a to i na lokální úrovni (podpora menších farem, ochrana půdy a vody). Zaměříme se na opatření v krajině podporující přirozenou retenci vody a boj s erozí.

7. Podpora podnikání a inovací

Rozhýbáme inovace ve státě na všech úrovních. Připravíme národní program pro inovace a růst, odstraníme zbytečné překážky v podnikání.

Zatím vybráno 868 665 Kč