ZMĚŇME ÚSTECKÝ KRAJ!

běží od 3.5.2024 do 31.10.2024

Nový projekt

💟 Ústecký kraj máme všichni rádi, musíme si ale přiznat, že nádherná příroda, bohatá historie a super lidi nestačí, když chybí vize a když se plácáme v problémech, které jsme nezavinili. Proto musí kraj spravovat lidi, kteří si do politiky nejdou namastit kapsu, ale chtějí v kraji žít a vytvářet v něm dobré podmínky pro ostatní, pro svou rodinu i pro sebe.

💪 Za poslední čtyři roky jsme hlídali na kraji vládnoucí koalici ANO, ODS a SPOJENCŮ.

➡️ Bojovali jsme a bojujeme proti korupci, klientelismu a machinacím a upozorňovali jsme na kauzy spojené s Krajskou zdravotní. A nikdy nedopustíme, aby se peníze určené pro rozvoj kraje ztrácely někde v díře.

➡️ Přišli jsme s návrhy, jak ušetřit peníze kraji i institucí.

➡️ Plnili jsme svou roli konstruktivní opozice v kontrolním výboru i ve výborech spojených se zdravotnictvím, financemi, kulturou a inovacemi.

➡️ Pomohli jsme snížit výdaje příspěvkových organizací kraje. Nastavili sankce za neplnění smluv u partnerů kraje.

➡️ Provedli jsme revizi odměn krajských zastupitelů.

➡️ Pracujeme na nabídce vyřazeného majetku kraje k odprodeji.

➡️ Nastavujeme dotační programy a jednáme o navýšení dotací pro některé z nich, například v oblastech památkové péče, životního prostředí či volného času.

Jiné regiony zasažené těžbou v Evropě se změnit mohly. A teď určují tempo inovací a pokroku. Proč ne my?

​📈 Naše hlavní priority:

▪️ Pozvednutí kraje ze zapomenutého uhelného regionu na tygra ve vzdělávání a inovacích

▪️ Boj proti korupci a klientelismu

▪️ Zlepšení situace v dostupnosti a kvalitě zdravotnictví

▪️ Rozvoj infrastruktury a regionů

▪️ Kraj, ze kterého neutíkají mladí a vzdělaní lidé

▪️ Péče o životní prostředí

🙏 Proč potřebujeme vaši podporu?

Jenomže bez vás je ten úkol o mnoho těžší. Nemáme miliony od uhlobaronů nebo kmotrů, nesponzorují nás velké firmy, které si chtějí sáhnout na dotace. Bez kmotrů pro lidi se snažíme o to dostat informace a naši vizi ke všem obyvatelům Ústeckého kraje.

💪 Jeďte v tom s námi a stůjte s námi na pokraji změn, které udělají z Ústeckého kraje lepší místo pro život a změní ho "z opuštěné díry, která je poslední ve všech statistikách" na místo, na které jsme hrdí i proto, že se posouvá dopředu. ➡️

Ing. Vít Rous, kandidát na hejtmana Ústeckého kraje, místostarosta Dubí

Daruj na projekt