Podpoř Piráty Plzeňského kraje

Pirátská strana vznikla zezdola. Založili ji lidé, kteří cítili, že 21. století potřebuje jiné pojetí politiky. Udržuje si ho stále. Každý člen může ovlivnit směřování strany, podílet se na vedení, volit si své zástupce. Transparentně zveřejňujeme naši činnost, lze dohledat faktury, platby, schůzky.

Možná si řeknete, že je nesmysl dávat peníze politikům, politické straně. Té zkorumpované verbeži, co nám chce: zvyšovat daně/snižovat sociální jistoty/natahat migranty/odmítat migranty/podporuje zlou EU/nepodporuje hodnou EU (nehodící se škrtněte).

Pokud má být politika službou veřejnosti, neobejde se bez zapojení nás všech. A pokud mají být strany nebo hnutí skutečně nezávislé na penězích kmotrů či uhlobaronů, nepůjde to bez vašeho přispění.

A tohle všechno chceme převést do všech pater české politiky. Stát, kraj nebo obec nejsou firmami pár oligarchů. Patří nám všem. A my máme právo vědět co, kdo a proč dělá s našimi penězi a kam a jak chce naši komunitu vést.

Plzeň.jpg

Naše úspěchy

Pirátská strana v Plzeňském kraji funguje zejména jako „hlídací pes“. Ve většině měst a obcí jsme v opozici. Snažíme se předkládat návrhy, které by otevřely politiku lidem, přinesly její zjednodušení a pochopení, například návrh plzeňského klikacího rozpočtu.

V Sušici, kde jsme ve vedení města, se nám povedlo rozběhnout městskou nemocnici, která byla ve stadiu klinické smrti.

Co chceme zlepšit

• Chceme zlepšit důvěru v politiku a politiky.
  • Chceme naplňovat náš program a otevřít prostor kvalitní správě věcí veřejných 21. století.
  • Chceme zapojovat občany do rozhodovacích procesů.
  • Chceme dokázat, že obce a kraje nejsou „jejich“ firma, ale společenství nás všech.

Podpoř kraj

Typ příspěvku