Skate Club pro děti v Telči

Závěrečná zpráva o projektu: Skate Club pro děti v Telči

O skejtu v Telči

Skateboarding je sport, který dětem přináší mnoho benefitů. Nejenže podporuje jejich fyzický vývoj a koordinaci, ale také posiluje kreativitu, sebevědomí a sociální interakci. Skate Club Telč byl založen v květnu 2023 s vizí poskytnout dětem a mládeži z Telče a okolí příležitost zapojit se do tohoto zajímavého sportu.

Realizace projektu

Díky vaší štědrosti jsme vybrali celkem 9 400 Kč. Tyto prostředky budou využity na nákup třech skejtů a sad chráničů pro nejmenší, věkově mezi čtyřmi a sedmi lety. Vlastní vybavení otevírá Skate Clubu Telč možnost nabídnout krátké tréninky pro děti společně s rodiči a představit skateboarding jako prostor objevování a současné budování té nejmladší komunity. Skejty i chrániče budou na top úrovni a umožní tak začínajícím jezdkyním i jezdcům od začátku zažívat relevantní a bezpečnou interakci s prknem i asfaltem.

Výsledky a dopad

Projekt Skate Club Telč již nyní ukazuje pozitivní výsledky. Oslovili jsme nízkoprahové zařízení ZASTÁVka, s kterým jsme 23.3.2024 společně organizovali celodenní setkání pro veřejnost s názvem “SK8/BMX Festival”. Festival podpořili svou účastí představitelé Kraje Vysočina i Města Telče.

ZASTÁVka si navíc vytyčila profesní cíl účasti na trénincích, což je skvělé. Pokud by se objevil zájem ze strany dětí a mládeže Dětského domova Telč, tak tréninky rozšíříme i pro ně - dva skejty pro dospělé jsme již pořídili dříve. Chceme tím říci, že skateboarding vnímáme jako širokou platformu, na které se může setkávat veřejnost s různými organizacemi a vice versa.

Děkujeme všem, kdo přispěli ke splnění našeho snu o skejtech pro nejmenší. Vaše podpora byla klíčová pro úspěch našeho společného záměru. Děkujeme za vaši štědrost a věříme, že Skate Club Telč bude nadále prosperovat a přinášet radost a rozvoj jeho členům.

Nejbližší kroky

Hledáme suchý prostor, kde bychom chtěli vybudovat minirampu. To by nám umožnilo mít tréninky po celý rok, nezávisle na počasí. Spolupráce s Městem Telč je pro naši činnost klíčová a velmi si jí vážíme. Samozřejmě, hledáme sponzory na nákup materiálu.

Sportu zdar a skejtu zvláště! Jakub Šafář, Skate Club Telč. A všem, kdo pomohli, ještě jednou velké díky.