Pomozte nám opravit špatný stavební zákon

Závěrečná zpráva: Projektu "Pomozte nám opravit špatný stavební zákon"

S potěšením oznamujeme úspěch naší kampaně "Pomozte nám opravit špatný stavební zákon", zaměřené na zlepšení nového stavebního zákona, který byl schválen vládou 24. srpna 2020. Díky vaší podpoře jsme vybrali 234 050 Kč, což nám umožnilo angažovat další odborníky a připravit odborně podložený komplexní pozměňovací návrh.

Návrh, který vláda přijala, byl připraven bez potřebných analýz a podkladů a místo slibovaného zjednodušení stavebního řízení přinášel komplikace a nejasnosti. Proto jsme se rozhodli spojit síly s dalšími opozičními stranami a vypracovat návrh, který bude respektovat principy územního plánování, transparentních a předvídatelných povolovacích procesů.

Vaše příspěvky byly klíčové pro financování této důležité práce. Díky nim jsme mohli zajistit, že náš pozměňovací návrh bude odborně a ekonomicky kvalitně připraven a bude sloužit jako reálný nástroj pro zlepšení stavebního zákona.

Chceme vám vyjádřit upřímné díky za vaši štědrost a podporu. Vaše zapojení a příspěvky ukazují, že společně můžeme dosáhnout důležitých změn a zlepšení v naší společnosti.

S úctou,

Tým kampaně "Pomozte nám opravit špatný stavební zákon"