Podpoř Piráty Karlovarského kraje

Možná jste chtěli někdy změnit svět

Aby byl lepší... Aby se nám všem žilo lépe...

Trochu obtížný úkol, že? Co začít něčím menším. Zlepšit své okolí, místo, kde bydlíte. Zasadit se, aby náš kraj byl příjemné místo k životu. Někdy stačí jen málo. Zapojit se lze různými způsoby.

Pokud má být politika službou veřejnosti, neobejde se bez vás. A pokud mají být strany nebo hnutí skutečně nezávislé na penězích kmotrů či uhlobaronů, nepůjde to bez vašeho přispění.

Pirátská strana vznikla zezdola. Založili ji lidé, kteří cítili, že 21. století potřebuje jiné pojetí politiky. Udržuje si ho stále. Každý člen může ovlivnit směřování strany, podílet se na vedení, volit si své zástupce. Transparentně zveřejňujeme naši činnost, lze dohledat faktury, platby, schůzky.

A tohle všechno chceme převést do všech pater české politiky. Stát, kraj nebo obec nejsou firmami pár oligarchů. Patří nám všem. A my máme právo vědět co, kdo a proč dělá s našimi penězi a kam a jak chce naši komunitu vést.

Karlovarský kraj.jpg

Naše úspěchy

Pirátská strana v Karlovarském kraji má momentálně dva starosty a zastoupení v radě kraje. Máme starosty v Mariánských Lázních a Lokti. Jsme v chebské radě města. Máme zastupitele v Karlových Varech, Sokolově i Valči.

V Karlovarském kraji naši zástupci výrazně dopomohli k uzavření nominace lázeňských měst do UNESCO. Povedlo se nám obnovit Institut lázeňství a balneologie. Připravujeme digitální mapu kraje. Spustili jsme a budeme vylepšovat systém pro přijímání dotačních žádostí online.

V Mariánských Lázních a Lokti oživujeme veřejné prostory a umožňujeme občanům zapojovat se do veřejného dění.

V místech, kde jsou Piráti v opozici, hlídáme a upozorňujeme na nepravosti.

Co chceme zlepšit

• Chceme zlepšit důvěru v politiku a politiky.
  • Chceme naplňovat náš program a otevřít prostor kvalitní správě věcí veřejných 21. století.
  • Chceme zapojovat občany do rozhodovacích procesů.
  • Chceme dokázat, že obce a kraje nejsou „jejich“ firma, ale společenství nás všech

Podpoř kraj

Typ příspěvku