Podpoř Piráty Jihomoravského kraje

V Poslanecké sněmovně Jihomoravský kraj reprezentují dva zástupci - Radek Holomčík ze Strážnice a Tomáš Vymazal z Brna. Do Evropského parlamentu byli v roce 2019 zvolení členové místního sdružení Brno Marcel Kolaja a Markéta Gregorová.

V zastupitelstvu města Brna v současnosti působí šest pirátských zastupitelů – 1. náměstek primátorky Tomáš Koláčný, uvolněný radní pro majetek Róbert Čuma, uvolněný radní pro kulturu Marek Fišer, uvolněný zastupitel pro informatiku Ondřej Kotas a dva neuvolnění zastupitelé Lukáš Mamula a Alena Pavlasová.

Do zastupitelstev jsme se dostali i v městských částech Brno-Královo pole (Miroslav Bárta, Marek Fišer, Marek Lahoda, Michal Škerle a Anna Pivodová), Brno-střed (Róbert Čuma, Monika Lukášová Spilková, Patrik Doležal, Jiří Pertl a Michal Marciniczyn), Brno-Žabovřesky (Silvie Mrkvanová, Zbyšek Martoch a Martina Mikulincová) a Brno-Židenice (Tomáš Koláčný na kandidátce Šťastných Židenic).

Od roku 2020 máme 10 krajských zastupitelů (z toho 3 členy Rady a celkem 5 uvolněných): 1. náměstek hejtmana Lukáš Dubec, radní Jiří Hlavenka, radní Jana Leitnerová, předseda výboru Ivo Vašíček, předseda výboru Petr Springinsfeld, Petr Vlasák, Silvie Mrkvanová, Eva Havlová, Miroslav Bárta a Jiří Kadeřávek.

V kraji byly úspěšné i komunální kandidátky ve Znojmě (Pavel Nevrkla), Blansko (Zbyněk Pokorný), Boskovice (Kristýna Znamenáčková, Radek Šamšula, Jan Nádvorník). V Břeclavi se na kandidátce Mladých a neklidných do místního zastupitelstva a vedení města dostali Petr Vlasák (radní města Břeclavi) a Magda Lengálová. V Dubňanech je zastupitelem Michal Švagerka, v Lomnici Barbara Pavlišová a Alexander Harvan a ve Strážnici Filip Chlud.

Jsme aktivní v Brně – kde máme pirátské centrum ŠPiCe na adrese Lidická 81 – a máme svá místní sdružení v Brně, na Slovácku a ve Znojmě.

V Břeclavi najdete slovácké Piráty ve SloPiCi - Slováckém pirátském centru každý pátek od 14 do 16 hodin na adrese U Tržiště 1080/16, 690 02 Břeclav.

Snímek-obrazovky-2018-11-16-v-16.39.00.png

Možnosti zapojení

Podívejte se na konkrétní termíny akcí v kalendáři, abyste se ujistili, že akce bude.

Pro bližší informace napište koordinátorkám Markétě Tvrdé na marketa.tvrda@pirati.cz nebo Vendule Svobodové na vendula.svobodova@pirati.cz

Další informace můžete najít i na pirátské wiki, na stránkách Pirátů Jihomoravského kraje nebo na Facebooku.

Podpoř kraj

Typ příspěvku