ŽENY VYSOČINY

almarose.jpg
barbarakrafft.jpg
Dolezelova_Bohumila_portret.jfif

Víte, kolik ulic ve vašem městě nese jméno po ženě?

Tahle „jednoduchá“ otázka stála na začátku našeho projektu. I naše skromné pátrání nás totiž přivedlo ke zjištění, že takových ulic je velmi ale opravdu velmi málo. A my se rozhodly to změnit. Tak vznikla myšlenka vytvořit kolekci medailonků zajímavých žen z Vysočiny, která by mohla být inspirací pro politiky a političky na všech úrovních samosprávy nejen v okamžicích, kdy rozhodují o pojmenovávání veřejného prostoru.

V roce 2020 jsme proto společně s brněnskou spisovatelkou Alenou Kastnerovou vytvořily kreativní koncept celého projektu, sesbíraly jsme seznam zajímavých žen, ze kterého jsme vybraly několik příběhů ke zpracování a pustily se do práce. Pod rukama nám začal postupně vznikat projekt mnohem ambicióznější, než jsme si na začátku původně myslely. A teď bychom mu rády dopřály náležitou prezentaci. Originální grafiku, vlastní webové stránky a tištěné materiály, které si budou moci veřejní činitelé pověsit ve svých kancelářích na zeď, aby tuto inspiraci měli pořád na očích.

Naším cílem je letos vytvořit soubor dvanácti medailonků významných žen spjatých s Vysočinou, který představíme elektronicky formou webové prezentace a fyzicky v podobě kalendáře a velkoformátového plakátu. Potřebujeme pro to finance na zajištění grafického zpracování, vytvoření webu a objednání tiskových služeb. Nabízíme za to jedinečnou příležitost seznámit naše politické představitele i širokou veřejnost se zajímavými a mnohdy zatím neznámými životními příběhy významných žen našeho krásného kraje.

Děkujeme za Vaši podporu!

Inspiraci mnohdy najdeme tam, kde bychom ji čekali nejméně

Podpořte projekt některou z uvedených částek a pošleme Vám odměnu:

Plakát - 300 Kč

Kalendář - 500 Kč

Plakát + kalendář - 700 Kč

Kalendář+ plakát s podpisy autorek - 1000 Kč

Povídání s autorkou nápadu a podepsaný výtisk dle výběru - 5000 Kč

Výše zmíněné odměny musíme nejdříve během roku vyrobit. Radost Vám tedy udělají na konci roku. Děkujeme za pochopení a věříme, že se Vám budou líbit.

Vybráno 17 300 Kč z 50 000 Kč